Gastouder worden?

Denk je erover om gastouder te worden? Vanuit de wet worden er een aantal eisen gesteld aan gastouders. Ook hebben wij zelf een aantal voorwaarden voordat je als gastouder aan de slag kunt.

De selectiecriteria waar je als gastouder aan moet voldoen,  kun je vinden onder het tabblad downloads.

Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, vindt een intake gesprek bi j jou  thuis plaats. Het doel van dit gesprek is dat de bemiddelingsmedewerker een goed beeld krijgt van ‘wie jij bent’ , jouw motivatie en wat jouw ervaring is met betrekking tot het verzorgen en opvoeden van kinderen. Ook kun je zelf je wensen kenbaar maken: bijvoorbeeld op hoeveel kinderen wil je passen, heb je voorkeur voor een bepaalde leeftijd, ben je bereid kinderen van school te halen?

Als gastouder ben je niet in loondienst bij het bureau. Of je bent freelancer óf je bent zelfstandig ondernemer . Het bureau bemiddelt tussen de vraag- en gastouder  en ondersteunt waar nodig is. Verder heeft het bureau een kassiersfunctie. Alle financiële zaken lopen via Gob M-G, het bureau verzorgt de facturering aan ouders en de uitbetaling aan gastouders.

Bij de downloads vind je onze tarieven lijsten. De gastoudervergoedingen die daarop vermeld worden zijn richtlijnen!

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten.

  • Facebook